Slut himlen över Ukraina!

I Ukraina vädjar man dagligen om att Nato och Väst ska sluta himlen över Ukraina. Nato tvekar. Och människor i Väst – som inte dagligen ser de sina slitas i stycken och omkomma i bombregnen – säger att det vore ett farligt steg som kunde föra till en ”eskalering”.

Man säger: Det kan bli atomkrig.

Jag säger: Det vet vi inte. Men vi vet om den dagliga och nattliga slakten på civila i Ukraina. Och atomkrig kan det bli ändå.

Slut himlen över Ukraina!

2 kommentarer till “Slut himlen över Ukraina!”

  1. Bodil, det är inte svårt att hålla med dig. Just nu påminner ”vår” politik alltför mycket om den som lät Balkankrigen pågå så väldigt länge.Mycket prat om ”humanitära insatser” medan människor slaktas. Ofattbara 2 miljoner människor har redan lämnat sitt sargade land, medan Blinken som representant för Sleepy Joe – denna hopplösa president kan vi betrakta som sinnebilden av ett USA på väg utför – reser runt i Europa och håller små vänliga tal.

  2. Ja, det är en stor brist på mod utanför Ukraina. (Och ukrainarna får höra att de ”ännu inte lever upp till våra demokratiska standarder”. Det är tvärtom. De står skyhögt över oss ynkryggar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *