Igår var det vår

Ja, igår – idag är det annat fastän förmiddagen var rätt dräglig. Men nu vänder jag blicken till gårdagen: Miki och jag träffade Gabi på vår vanliga mötesplats i parken och så började vi gå ner mot Folka, Borovje och Sava. Vi tog en paus på ”vår” bar bakom moskén och drack njutningsfullt vårt kaffe kisande mot solen, Miki tuggade på en bra skinnbit. Vi pratade om det som hänt sedan sist vi sågs, det var ju rätt länge sedan, faktiskt ända sedan vi satt på Sofras veranda och firade jul med begova čorba och japrak. Vi pratade också lite om planer nu när Gabi har bil: kanske en dagstur till Samobor eller Trakošćan eller en långhelg i Slavonski Brod. När vi sedan reste oss bestämde vi oss lite vagt för att gå ner mot Sava på smågator kanske i sicksack allteftersom riktningarna valde sig åt oss.

Och vi gick mot den värmande solen och mot floden och tittade in i trädgårdarna och funderade över vad man kunde se från fönstren. Så nådde vi fram till nasip och klättrade uppför gräsvallen.

Vattenytan blänkte lite här och där mellan träden i strandkanten och vid toplana/värmeverket blev blicken över vattnet vid.

Där gjorde vi en skarp gir och hamnade inne på smågatorna igen. Vi tittade på husen och funderade på var man skulle kunna bo, ett bra område egentligen med både nya och gamla hus och här och där väldigt lantligt och ändå inte långt från allt sådant där som man kan tycka sig behöva.

En busslinje finns också och det förkortar ju avstånden ytterligare, så kanske här? Två små, inte särskilt arga vakthundar får tacka för oss eller sig själva säger jag nu med en något luddig formel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *