Bagno Ausonia

Trieste har flera anrika stadsbad. Igår gick jag till Ausonia på egen hand medan Alex arbetade, Miki vilade och Federico reste till Sardinien där han ska arbeta för familjen ett tag. Genom åren har jag badat i Ausonia många gånger men mest i maj-juni eller september, alltså under lågsäsong. Nu är det hett och dyrare än när jag annars varit där, några gånger gled jag nog också in gratis, men igår kostade det sex euro och det var förstås mycket mer folk än vid mina andra tillfällen, men de flesta är från trakten, turister går knappast hit. Men kanske ska jag gå över till El Pedocin, som är mycket billigare och förstås ännu triestinskare – om det går.

Ausonia kom till 1934 och är mer fashionabelt än El pedocin som är från något av 1900-talets första år. På El Pedocin badar kvinnor och män åtskilda, men jag har brukat gå till Ausonia för att jag vet var ingången är, Pedocin är fortfarande en sluten värld för mig. På vykorten ser ni Ausonia i andra tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *