Årets första bad

Idag är den riktiga sommaren någon annanstans, så jag tar fram några bilder från i måndags då jag tog sommarens första bad. Jag valde Bundek, min närmaste korvsjö, tog på mig ffp-masken och steg på vid Slavonska och åkte ett par stopp. Jag hade hoppats att det äntligen skulle vara möjligt att gå av vid Most mladosti igen, men nej, något byggs fortfarande så jag fick stiga av vid Zapruđe på den där underliga kanske för alltid provisoriska platsen. Egentligen vet jag inte hur det ser ut där, bara att det är fult, det går inte att titta noga på. Miki var inte med för det var för varmt och han badar ju ändå inte, så han hade bara blivit trött och sedan uttråkad och sedan trött. När jag lämnat det fula gick jag genom den stora parken som omger Bundek och sista biten gick jag uppe på nasip för att få lite utsikt. Och så var jag framme och tog en ”klassisk” bild.

Sedan gick jag ner till min vanliga plats, bredde ut handdukarna, klädde om och kände lite på vattnet. Inte kallt, men inte heller varmt. Jag såg en människa i vattnet, en man tror jag, och några utspridda människor på stränderna. Efter en stund blev det mer liv i strandkanten och i vattnet, men de som badade och lekte var alla hundar. Flera kom fram och hälsade på mig. Ägarna ropade ursäkter men jag sa att allt var som det skulle.

Jag tog en kort simtur, kanske mest för sakens skull och jag tänkte att det var ovanligt tidigt för mig här i Zagreb och ändå så helt oheroiskt. Det var rätt många år sedan jag badade på det sättet. Vad gjorde jag sedan på stranden? Ingenting, ja, och så åt jag lite. Hemvägen blev annorlunda än ditvägen: Jag följde nasip ända till Most mladosti och sedan bestämde jag mig för att gå över bron för att slippa det urtråkiga Zapruđe. Från bron har man i alla mycket att titta på även om bilarna stör.

Sava låg där grön och mäktig och liksom fet. Och Medvednica böljade vackert i fjärran. När jag kom över till andra sidan gick jag under bron och klev sedan på vid Borovje en bit bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *