Oväder

Natten till idag anfölls vi av ett av de värsta ovädren jag varit med om här. Blixtarna strimlade och skar hål i den svarta himlen och åskan dånade alldeles för nära. Miki, som annars brukar gömma sig in badrummet tätt intill toalettstolen när det är åskväder, gav upp det skyddsrummet och la sig darrande tätt intill mig i sängen. Och så låg vi där och somnade och vaknade om vartannat. Men så småningom försvann oväsendet och blixtarna och vi hörde bara vattenmassornas monotona sköljande.

Och nu på morgonen har jag förstått att innerstan är helt översvämmad, att Ilica är en flod och att spårvagnarna slutat gå där och källarna står under vatten. När jag tittade ut genom ytterdörren såg jag grannarna ge sig av med hinkar, borstar och trasor till sin affär vid Ilica. Jag såg bilder på tv och på nätet och känner mig nu privilegierad för här har det redan börjat torka upp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *