Kattmöbler

Vi bor i ett kattkvarter, men eftersom Miki är jägare och katter hör till hans möjliga byten, så har jag ingen större möjlighet att träffa katterna som bor här i ”parken”. Jag ser dem från fönstret och jag vet att huset är befolkat av kattdamer, alltså damer som tar hand om katter och försvarar dem, ibland med ett visst våld. En gång var det mycket nära att jag fick en rå potatis i huvudet, kastad från sjunde våningen. Detta bara för att Miki en enda gång fick springa lös här. Så jag aktar mig och ska Miki springa fri så får det bli på andra ställen. Nå, det går allt bra och egentligen beundrar jag kattdamerna för deras trofasthet och idérikedom. Varje dag vid en särskild tid – som nog styrs lite av årstidernas gång – serveras mat och damerna kollar igenom alla för att se att ingen far illa. Utmed den ena husväggen har det med tiden uppstått små fint möblerade kattrum. Det ena verkar vara ett vardagsrum, möjligen i kombination med sovrum. Här kan katterna vräka sig i fåtöljerna och äta lite smågodis om de vill.

Ett annat rum ser ut som en blandning av sovrum, matrum och lekrum. Och här finns saker att vässa klorna på.

Tittar man på alltsammans från sidan utmed husväggen, så ser man att människornas balkonger där ovanför skyddar mot regn och andra svåra väder.

Kanske något som andra kattvänner kan inspireras av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *