Under popplar på Oberer Wöhrd

Idag nådde vi resans hemliga sidomål, det egentliga är ju, som många av er nog anar, Zagreb. Efter en god natts sömn på Wiendl gick vi in mot stadens centrum och vidare över den lilla bron Eiserner Steg och till ön Oberer Wöhrd, där vi sedan fortsatte ett stycke utmed vattnet tills vi fann en mor med sin baby på en bänk under ett träd. Jag frågade henne efter den märkliga allén som Eva ville att vi skulle uppsöka och följa. Kvinnan gav oss med låg röst anvisningar och så gick vi till öns andra sida, där vi med blicken över Donaus vatten svängde in på den märkliga allén av uråldriga jättelika popplar.

Vi gick längs den stenlagda stigen och Miki fick då och då springa lös.

Och vi gick vidare och vidare längs den slingrande vägen som kanske bara låtsades slingra.

Efter upplevelserna i allén gick vi tillbaka – nu i stekande sol – över Eiserner Steg och in bland stadens vackra gamla byggnader, som jag nu inte nämner vid namn. Vi drack kaffe på en hög terrass under lindar, där det fläktade lite lätt.

Sedan fortsatte vi vår stadsvandring i långa svepande öglor, då och då helt nära den stora floden..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *