Efteråt

Nu är veckan med Alex förbi och ingen talar längre sanskrit med mig. Hon har åkt tillbaka till Padova. Lindarnas sötma har tunnats ut eller bränts bort för i år. Det är hett och jag sitter i balkongrummet och minns vad vi gjorde, alla de nattliga strövtågen genom staden. Alla samtal under träden eller i de dunkla barerna på bakgårdarna.

1IMG_6821

En kväll hade vi Babylon på Vespa med det vanliga gänget, alltid detsamma, alltid annorlunda till sin sammansättning. Och jag blir mer och mer säker på att Vespa är en bra plats för oss, nu när Kino Grič har sålts och tagits ifrån oss.

2IMG_6799

Mörkret mellan husen är bra där under berget och på sommaren är det lite svalare än på andra platser.

3IMG_6801

Hur det kan bli till vintern kan jag inte föreställa mig, men det finns en hel del plats i Vespas inre. Nu sluter sig sommaren kring oss och de som kan flyr den heta staden. Fönstret mot ”parken” är öppet, jag går igenom tentor och Miki ligger så utsträckt han kan. Det gäller att göra sig tunn och liksom genomsläpplig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *