På stan

Visserligen släpar jag fortfarande på den där ena ”säkerhetskryckan” men min räckvidd växer ständigt, så idag tog jag mig in till stan med Miki på egen hand. På Trg hade vi stämt möte med Gabi och först då lämnade jag ifrån mig kopplet. Lite svårt är det ändå med både krycka, Miki och folkvimmel. Först gick vi upp till Tkalčićeva och slog oss ner i en bar på solsidan och drack kaffe och tittade på folk som strömmade förbi eller runt omkring. När solen försvann bakom taken uppe i Gornji grad reste vi oss för att se var vi kunde hitta den igen. Vi svängde upp mot Mlinske stube, där Miki fick syn på en katt som redan sett honom. De spände ögonen i varandra.

1IMG_5822

2IMG_5824

Men så drog vi vidare uppåt på vår jakt efter solen. Den fann vi på Jezuitski trg och där hittade vi också ett kafé som väl hör till galleriet Klovićevi dvori. Vi slog oss ner vid ett bord med ansiktena åt samma håll, åt solhållet.

3IMG_5827

Miki var lite orolig och han blev lite skränig när en hästskjuts klapprade förbi. Vi funderade lite på vad han kunde ha för hästerfarenheter från sin slavonska barndom eller tidigaste ungdom, men det går ju inte att få reda på något om det. Jag gav honom en fingertopp grädde från min choklad med vispgrädde och han lugnade sig lite grann.

4IMG_5829

Och vi satt där tills solen försvann bakom nästa tak. Vi förundrades över stillheten så nära vimlet på Tkalčićeva. Man hörde ekot av fotsteg när någon gick förbi, men nästan inget annat. Så bröt vi upp och svängde runt hörnet på torget och så runt nästa hörn och förbi tornet Lotrščak och så ner mot Trg igen.

5IMG_5830

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *