Morgonen tillhör oss

Morgonen tillhör oss och också en hemlig lycka för att dessa sena oktoberdagar som snart – omärkligt – kommer att glida över i november ännu har fickorna fulla med sommar. Dessa bräckliga dagar, så starka i sin bräcklighet att ingenting kan betvinga dem. Miki och jag slår våra rundor genom morgonen och de fridfulla kvarteren.

1IMG_4185

En stund tillbringar vi på Caffe Gorans smala nedsänkta uteplats. Jag dricker mitt kaffe och Miki ligger i solstrimman mellan muren och bordet och spejar. Världen är full av tunna små mirakler.

2IMG_4194

Och så reser vi oss och letar oss vidare längs gatorna, mellan husen och gräsplättarna. Miki är vild och uppspelt och jagar insekter, insikter – förlåt, men det är en lekfull dag och också orden blir till små bollar. Druvorna hänger från rankorna i trädgårdarna, ibland sticker jag in en hand.

3IMG_4195

Rosor blommar utmanande från nästan bladlösa grenar – brinner högt och starkt.

4IMG_4196

Och i en skuggig gränd upptäcker vi en katt som säkert för länge sedan sett oss. Den ligger kvar på motorhuven och speglar sin kropp i plåten. Miki gör inget försök att hoppa upp. Han vet mitt i övermodet ändå sina gränser.

5IMG_4179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *