Velika Planina

Plötsligt befinner jag mig i en storm av händelser och förebud om det kommande. Det nyss förflutna glider mig nästan ur händerna, men jag vill i alla fall snabbt, innan de försvinner ur sinnet och minnet, visa några bilder från den underbara högplatån Velika Planina som breder ut sig i norra delen av det centrala Slovenien. Vi for dit på vindlande vägar Igor, tre fransyskor, Miki och jag, kanske åkte vi runt hela bergsområdet innan vi slutligen ställde av bilen och började vandringen uppåt. Efter ett tag nådde vi höjderna, vi gick bland bergskor med kalvar och vi gick förbi som grönögda vattendrag och bergen höjde sig mjukt, inget högre än det andra och nu sviker mig rösten och jag ger ordet till de vänligt böljande höjderna.

1IMG_2354

2IMG_2365

Och för att ingen ska sakna en ”Gastgeber des Bildes” så visar jag Miki där han går genom gräset bredvid Igor.

3IMG_2377

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *