Bilder från min väg

Jag ska inte berätta något särskilt idag, bara visa lite bilder från en av mina vägar. Inom parentes sagt kommenterade jag den amerikanska valutgången så här: ”Jag tycker mig se en gemensam nämnare i Brexit och Trump-segern – något ’översprunget’ folkligt…” men det går förstås att säga mycket annat om detta. I alla fall vill jag visa er vägen upp till American School här. Ja, jag arbetar lite där ibland och idag var jag där uppe. Från Vlaška gick jag uppför Vončinina till fots. Det är en lite finare gata som leder uppför berget, så här finns ingen kollektivtrafik, så jag går alltid till fots. Utanför en av de stora och lätt bedagade villorna finns en stor underbar ginkgo, just nu i härlig guldfärg.

bild1-68

Lite högre upp, efter några långa väldoserade och intensivt trafikerade kurvor – här färdas man med bil – löper Vončinina in i Voćarska som leder vidare upp mot Medvednica. Man anar redan lite snö på berget om man spanar lite.

bild2-68

Och där vid Voćarska ligger den här internationella skolan som är amerikansk, så blir det väl lätt. En stor del av byggnaden eller byggnaderna är en kyrka, så vitt jag har förstått.

bild3-68

Just idag fick jag för första gången visa legitimation – berodde det på Trump-valet? – och jag halade upp min ”stalni boravak” som ju är en identitetshandling så god som någon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *