Jalusier i vilt tillstånd

Nästan varje dag åker jag spårvagn utmed Vukovarska och jag har mina hållpunkter som jag tittar extra noga på. En sådan finns strax före korsningen med Držićeva om man kommer från mitt håll. Det är ett gult tvåvåningshus med rött tegeltak, som står vägg i vägg med ett högre grått hus. Det speciella med huset är varken färgen eller tegeltaket utan jalusierna i övervåningen, särskilt de framför det ena fönstret. Ja, titta själva!

bild1-17

Jag håller ett öga på detta speciella fönster från månad till månad, kanske från år till år, jag är inte helt säker. En gång hade någon gjort ett lamt försök att rätta till lamellernas (om det nu heter lameller) oordning, men någon vecka senare såg allt ut som det skulle igen. Springan och den flyende vilda plastsvansen var där igen. Ibland försöker jag tänka mig hur detta ser ut inifrån rummet – en stelnad kombination av ljus och mörker, som dagens gång ändå mjukar upp lite. Och utifrån sett är det ju en rätt fräck och uppstudsig utmaning mot den allmänna ordningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *