Kaffe bakom Sveti Blaž

Igår var det dags för besök på skattekontor igen, vill gärna få tillbaka något av den överdrivna skatt jag fick betala förra året. Nå, jag gick med min portugisiska kollega Soraia till ett mildare och vackrare kontor än det dystert brutala vid Vukovarska med alla de stängda numrerade dörrarna, som jag brukar pina mig med. Vi gick in i ett vackert hus i jugendstil vid Ilica och blev väl bemötta av ett par charmerande damer och vi la tillsammans ett fint pussel av kroatiska och engelska ord. Frid och fröjd, leenden. Efteråt tog jag sexans spårvagn några stopp västerut och träffade Christine på Kinoteka alldeles bakom den intressanta kyrkan Sveti Blaž. Tidigt 1900-tal men spännande. Möjligen utan anledning tänker jag på den serbisk-ortodoxa kyrkan i Trieste, när jag ser på Sveti Blaž.

bild-6

I alla fall drack vi en kopp kaffe tillsammans i Kinotekas uteservering, medan vi lät solen värma oss lite grann. Nej, särskilt varmt blev det inte, men kanske anade vi ett stänk av en kommande vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *