Bananplantornas förnedring

Egentligen finns det ett stråk av vår i luften, åtminstone för den som förstår sig på sådant, men bananplantorna ser nu tungt vintriga och på något vis förnedrade ut i våra kvarter. Sommarens och höstens stolt grönprunkande höga stånd mellan de förgyllda betongkloten (betonske kugle) hos Patrioten har krymt ihop till hjälplösa bruna prasselhängen. Ingen som inte minns anar längre något om deras storhetstid.

bild-4

Och den under ”la bella stagione” jättelika plantan på gården där gränden Lopudska börjar eller slutar har klippts ner och klätts i gul gummirock, blå plastschal och på ”huvudet” har man trätt en röd gryta. Sådant kan ett bananträds öde gestalta sig i dessa för bananträd nordliga trakter. Men det kommer en ny sommar och då ska denna förnedring vara glömd.

bild-lo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *