Novembervärmen kommer underifrån

Denna november är stundtals obegripligt varm. Det var över 20 grader ännu efter mörkrets inbrott igår, det såg och kände jag. Det verkar som värmen kommer underifrån, särskilt i vissa vildare parker av grövre slag med magasin och industrirester i kanterna.Värmen kommer från markens och den gångna sommarens utandning och samlas och stannar kvar under de endast långsamt gulnande lövträdens grenar.

bild

Här på bilden har nyligen någon rivit undan löst gräs och småskräp, men parken ser ändå rätt rufsig och oparkig ut. Ingen promenerar någonsin här, på sin höjd går någon förbi. Utanför brusar bilarna på den fula brutala Heinzelova. Då och då, inte så sällan faktiskt, går Londi och jag förbi här. Det är när vi ska köpa hundmat och jag orkar inte bära så mycket åt gången och Londi bär inte.

2 kommentarer till “Novembervärmen kommer underifrån”

  1. Här har vi också en märklig november. För ett par dagar sedan riktigt varmt.. och idag snö.

  2. Jag läste något om snökaos någonstans i Sverige. Här är vi långt ifrån snön. Så verkar det i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *