Tropiska nätter

Duvorna singlar ner i kvällen genom den ljumma luften utan ett uns av möda och jag står vid mitt fönster och känner att nu, nu kan vi snart gå ut igen. Dagen svalnar utan att bli sval, men hettan rinner undan så smått.

Denna kväll väljer jag att åka in till stan (Londi har inget val) i stället för att ströva omkring vid moskén eller vid ”bunar”, brunnen, eller den före detta brunnen. Vi går till vår hållplats. Människorna känns igen på de ljusa kläderna. Ansiktsdragen döljs av dunklet.

I Donji grad är många på väg mot nöjen eller ingenting särskilt. I luften hörs ett svagt men oavbrutet sorl av röster. Då och då lägger sig suset av en spårvagn ovanpå röstbruset.

Stenläggningen på det stora torget, Trg bana Jelačića, sänder fortfarande ut värme och luften står stilla eller lutar sig över människorna.

En svettdroppe rinner genom mitt öga och världen blir till punkter av mörker och ljus:

Bilden klarnar igen och jag ser spårvagnen mot Borongaj fara förbi. I Borongaj har jag aldrig varit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *