Värmebölja

Här är fortfarande hett eller hetare: 36-36-37-38-37° etc etc. I alla fall den här veckan ut ska denna hetta pågå. Sådant påverkar naturligtvis ”livsstilen”. Numera promenerar Londi och jag mera nattetid än på dagen. Efter tio på kvällarna sjunker temperaturen oftast under 30-strecket och då tycker Londi det är drägligt att vara ute. Vi träffas med hundgänget på fältet vid moskén eller vid ”bunar”, brunnen, som inte längre är någon brunn men där det är lite svalare. Jag lagar ingen mat. Det enda jag kokar är te eller neskaffe. Så här ungefär äter jag i dessa dagar:

På dagarna gör jag inte mycket.

5 kommentarer till “Värmebölja”

 1. Samma här, Bodil. Södra Frankrike i samma klimatzon. Bra med stenhus med tjocka väggar. Bra med pool. Resten dåligt.

 2. Jag sitter här och skissar på Strindbergprojektet, men det blir väldigt skissigt och oklart och tankarna glider lojt åt olika obestämda håll och snart ska ansökan vara inne. Möjligheten att nå fram till en tankens klarhet blir ännu mindre av den här varma himlen som hänger ner över allt.

 3. Stackars er 😉 Här i Sthlm är det 17, max 20, dimma, moln och regnskurar. Ser att Österrike också har extremt varm väder så det är väl tur att man inte är där. Fast då sluppe man ju frysa förstås.

  Skall jag önska er regn och kyla? Väl inte ändå.

 4. Är det teatergrejen, Bodil?

  Dålig uppkoppling hos mig också, passar på att tacka Bengt här för bra länkar om euron. Får se när jag lyckas uppdatera.
  Bad gäller vädret lär det ju gå över.

 5. OK, Bengt, det är inte synd om oss (möljigen lite om Londi). Nej, önska oss inte regn och kyla, bara lite aftonsvalka.

  Ja, Karin, det är ”teatergrejen” och nu är det ansökningstider (utan pengar kan det bli svårt). Roligt att du skrev ”bad” – det är något vi inte kan komma åt här och det gör väl att värmen känns lite extra överdriven. Jag har också med intresse läst Bengts länkar (i sådana här saker litar jag mer på Bengt än på någon annan, übrigens).

Kommentera