Hundbadet vid Krk/Krk

Strax utanför den lilla staden Krk på ön Krk finns det en liten men fin hundstrand. Nu börjar kanske en och annan tycka att det börjar bli i hundigaste laget här. Nå, det kommer annat efter detta.

I en utkant av den lilla staden Krk kan man genom en pinjelund ta sig ner till en behändig liten vik, dit människor med hundsällskap är välkomna. Hundarna har både dusch och annan sötvattenskran, så de kan både dricka och få saltet ur pälsen efter badet. Och hundmänniskor kan förstår också ta sig en dusch.

Här ser ni Londi med en hundbekant på stranden:

Eftermiddagsvila i skuggan:

En äldre dam simmade långt ut i havet med sin gula labrador. De hade en liten flytbräda till hjälp om någon av dem skulle tröttna. Här ser vi dem återvända efter sin långa långa simtur:

3 kommentarer till “Hundbadet vid Krk/Krk”

  1. Åtminstone jag tröttnar aldrig på det hundiga. Den där hundbekanten såg lite kärv och spetsig ut (åtminstone på första kortet), vad är det för sorts hund? Londi är för underbar när hon ligger och tar igen sig uppe på magen på stranden.

  2. Hej Nilla,
    jag vet inte vad hundbekanten är för sort. I alla fall var hon väldigt sällskaplig och ville gärna ligga tätt intill alla människor hon kom åt – helst på deras handdukar. Michele och Londi låg och sov i den där positionen ganska länge, så jag behövde inte alls skynda mig för att ta bilder. Det såg väldigt fridfullt ut, särskilt i kombination med pappan och barnet bredvid, som också verkade sova djupt båda två. Och den här äldre damen med den gula labradoren var verkligen imponerande. Man såg dem simma långt utanför badviken under kanske en timmes tid.

  3. Faktiskt kände jag mig tämligen säker på att det var en hundfröken, men ville inte göra bort mig, jag hade ju inga garantier.

Kommentera