Malinskas ”underlighet”

I Malinska finns också en ”underlighet”. En morgon begav Londi och jag oss dit för inspektera denna, men först tog Londi trots förbudet – men med min tillåtelse – ett kort dopp i den utkant av badstranden som vetter mot hamnen. Hon hann bekvämt svalka av sig lite innan vi blev bortjagade.

Vi gick förbi hamnen och vidare mot udden i andra änden.

Det är den ni ser här:

Bakom ett pinjejalusi med en bård av tujor och småbuskor i underkanten döljer sig till hälften ett jättelikt hotellkomplex statt i vittring, ett hotell byggt av det snabba förfallets betong- och gipsplattor med lite tegel inklistrat här och där. Jag undrade över detta redan vid besöket här i februari och inte vet jag mer nu, så jag fortsätter att peka på texten jag hittat i tyskspråkiga wikipedia:

An der Küste am Ortsrand der Ortschaft befindet sich ein Hotelkomplex mit ca. 2.500 Betten. Das Hotel ist seit dem Krieg mit Serbien nicht mehr bewirtschaftet und wurde von einem russischen Investor gekauft, der es verfallen lässt.

En skev solstol med sittyget nedhasat över en axeln blickar ironiskt ut från en av de tomma våningarna. En plats för en annan typ av turism?

Kommentera