Ivo Tijardović

Under besöket på art déco-utställningen härom dagen fick jag i ett mörkt hörn syn på en märkligt levande punktbelyst träfigur inne i en glascylinder. Senare fick jag veta att detta var en avbildning av kompositören, författaren och målaren Ivo Tijardović.

På väggen strax intill hade man satt upp en serie miniatyrmålningar utförda av just Tijardović. Oturligt nog kom jag mig inte för att ta någon bild av dessa. Vi får föreställa oss dem.

7 kommentarer till “Ivo Tijardović”

  1. Han ser ut precis som yrkesvalsläraren på Kungsladugårdsskolan i Göteborg åren 1964 – 1967. Men det är nog mer än tillfällighet.

  2. Vänta nu, Bodil, det här börjar bli för djupt för mig… ”Giunnar” som i ”Giovanni”…?

    Jag som just börjat vänja mig vid att folk här kallar mig ”Gun”

Kommentera