Vårvandring vid Sava och Savica

Nu har regnet kommit, men söndagen var ännu en härlig vårsolsdag. För första gången på länge begav vi oss ner till floden, Londi och jag.

Lerslätten och Sava låg där tjocka bredvid varandra i solljuset och världen kändes avlång och välmatad. Vi gick uppe på vallen, så att vi hade fri sikt åt alla håll och så att hundarna vid sina kojor i trädgårdarna nedanför kunde se oss och lockas till skall på skall på skall.

Efter en stund eller snarare ”eine Stunde” nådde vi Savas korvsjö Savica. Vi såg mer och mer vatten blänka mellan träden på den inre vallsidan.

Vi rann snabbt ner från vallen och in i vattenvärlden, där hundar av någon obegriplig anledning inte får bada, men vem ser om en hund tar ett dopp?

Vi sprang längs smala näs och tog oss över guppande spänger. Och Londi hann smita både ner i och upp ur vattnet flera gånger utan att något annat hände än det som händer när man badar.

Så lämnade vi sjökorven och klättrade upp på vallen igen. Där uppe blåste en kraftig varm vind rakt från söder. Den torkade Londis päls och fyllde oss med ett lätt rus. Övermodiga skuttade vi fram och Londi rullade sig gång på gång i det magra gräset.

4 kommentarer till “Vårvandring vid Sava och Savica”

  1. Hej Bodil!! Blev överraskad när jag kom till din blogg då jag sökte på Hovmantorpet här hemma. Läste nämligen tyvärr i TTELA att kommunen hyrt ut detta området på ett år som övningsområde för Airsoft..”typ lek med vapen”. Blev illa till mods av detta då det är härliga trakter att vandra i men var inte säker på var det låg, och när jag googlade på Hovmantorpet hamnade jag ju så på din blogg. Kul!! Hälsa Londi och ha det bra Bodil.

  2. Hej ”Granne”!

    Vänersborgs kommun fortsätter tydligen att göra dumheter. Efter det onödiga skrytbygget Arenan (med alla felplaneringar och brister i själva byggnaden) som gjorde ett jättehål i den kommunala kassan för lång tid framåt, tänker kommunen tydligen mjölka fram pengar lite där den kommer åt, bland annat med överdriven skogsavverkning som härom året och nu detta: ”Airsoft”? Kan vanliga människor (och hundar) fortsätta att gå i skogen eller blir man utsatt för ”vapenlek” om man går där?

    Hälsningar till dig och familjen

  3. Ja du, någon form av avspärrning borde det ju vara tycker jag men vet faktiskt inte riktigt hur det fungerar. Vi får se upp så vi inte hamnar i något ”bakhåll” ha ha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *