Nyårsgrupp

Inspirerad av julleken på Pressylta försöker jag mig på en enklare variant, som får bli en nyårsaftonsfråga till Pausträdets läsare. Vad är detta för en ”nyårsgrupp”? (Låt er inte förvillas av den lilla rosa racketen!)

Gott Nytt År!

27 kommentarer till “Nyårsgrupp”

 1. Uff, det var alldeles för krångligt så tidigt på morgonen..
  Tänkte spontant på

  Posen ( Poznan) // påsen

  men det är ju ingen grupp… 😉

  Einen guten Rutsch und komm(t) gut ins neue Jahr!

  / Constanze

 2. Nu är du för avancerad – det här ÄR verkligen en enklare variant av den där julleken.

  Einen guten (und glatten) Rutsch wünsch’ ich dir auch!

 3. Hm, Lennart, det bränns i kylan. Nu fattas det bara en precisering. Vilket nyttoplagg kan man tänka på här?

 4. Typiskt mej: jag tyckte dom såg ut som buteljer, så jag lutade åt att gruppen var leonard Cohens ”…like a drunk in a midnight choir…”

 5. Jag klarar inte bildgåtan, men tänkte passa på att önska gott nytt år!

 6. De tre vitklädda som står bredvid varandra är ju Kasper, Melker och Balthasar. De tycks ha kommit lite på avvägar på sin färd som ju avslutas den 6 januari, eller så har de bara stannat till på ett värdshus för att proviantera lite.

 7. Medan Londi och jag gick en runda till fältet framför moskén, har det hänt saker här i nyårsgruppen, ser jag. Jämfört med vad ni (p)lockat fram på nyårsbordet är min lek/tävling ganska påver. Lennart, jag vet inte om du fintar, men du snuddar liksom förbi…

 8. Nej, jag famlar i mörker… glöggen fick inte fart på fantasin. Det finns väl inga galoschbuskar? Återkommer efter vinet. Ledtråd helt nödvändigt…

 9. Du var närmare att knäcka gåtan i den förra kommentaren, även om det finns något lite grand liknande i den här senare.

 10. Månne det är nyårsraketer som är inslagna i väntan på avfyrning?

 11. Jag vidhåller att Lennart var närmast i sin andra kommentar (nr14). Som ledtråd kan jag säga att det här ”fenomenet” varit med under pausträdet tidigare – för inte alltför länge sedan…

 12. Oj, här kom två rätta svar på gåtan samtidigt! (Agnetas hamnade först av någon outgrundlig anledning i papperskorgen, men jag fiskade upp den nu.) Tack för ert detektivarbete, Lennart och Agneta! (Själv gick jag och la mig före tolvslaget, så därför reagerar jag först nu.)

  Priset blir varsin fiktiv (tyvärr) banan – eller regnrock.

 13. Här var det ännu stillsammare. Vid midnatt och säkert en timme innan dess sov Londi och jag som stockar trots ett väldigt smällande utanför fönstret från sex-tiden och framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *