Höghus i höstljus

Efter regnet kom solen tillbaka och värmde till och med lite grand, så både paraplyet (här i Zagreb använder man paraply så snart det kommer en droppe från skyn) och den tjocka jackan fick stanna hemma. Vi gick en runda i parksnutten här strax intill och Londi letade som vanligt efter bröd och annat gott i buskarna. Och naturligtvis gjorde hon många fynd, för här är gräsplanerna och marken under buskarna ljusfläckiga av brödbitar, större och mindre, inte så sällan hela eller åtminstone halva limpor. Brödet har en annan plats eller roll här än Sverige.


tyvärr syns inget bröd här

Trafiken på Vukovarska (Ulica Grada Vukovara) var ovanligt stillsam, men det berodde väl på tiden på dagen. En spårvagn av den modernaste typen är i alla fall på väg och jag ser också en bil från firman Rubelj på bilden. Ring Rubelj, så får du grillade köttbitar, korvar, pajer, pizzor och vad det nu är hem till din lägenhet!

Här på parkeringsplatsen står vattnet ännu kvar och påminner om regnet från dagen innan. Och om leran som kröp fram ur alla sprickor.

Till höger på den nedersta bilden ser ni en strimma av huset där Londi och jag bor:

2 kommentarer till “Höghus i höstljus”

  1. Hej mamma! vad synd att ni inte bor i det där snygga cylinderhuset! 🙂 spännande londihistoria förresten! nu väntar penne al pomodoro e cipolla. baci

  2. Ja, det är nog fint inne i det, fast här inne är det också bra. Det är bara hissen som inte är så rolig. Jag hoppas snart det här Londiäventyret är avslutat – det där springande med käpp blir till slut lite mycket. Buon appetito i efterskott då! Här åt jag/vi kålrabbisoppa igår kväll.

Kommentera