Kort besök i Chojna

Som ni ser av kartan här intill ligger Chojna (före detta Königsberg in der Neumark) i Polens allra västligaste del inte långt från Schwedt/Oder. Chojna är en småstad på lite drygt 7000 invånare med några stora tegelbyggnader bland småhusen och de tomma ytorna. De viktigaste av dessa restaurerade eller återuppbyggda tegelbyggnader är rådhuset (numera kulturhus), Mariakyrkan och ytterligare en byggnad som inrymmer det som jag uppfattade som rådhuskällaren (Ratskeller). På tegelväggen vid ingången till restaurangen där finns en rad fotografier från krigsslutet.

Vi slog oss ner vid ett av borden i den stora nästan tomma salen och åt sedan gott och rikligt, men när vi efter måltiden ville göra en liten stadsvandring lyckades vi inte hitta staden, så vi bröt upp igen.

Ett svar på ”Kort besök i Chojna”

  1. Tack, Bodil, för att visar oss så mycket fina bilder. Det känns som att kliva ner i en svunnen tid. Och den sista bilden snör ihop strupen på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *