Barlinek – Berlinchen

I Wolgast köpte jag oss en tvåspråkig karta över Polens nordvästra hörn. Någon gång under de första dagarna i Polen fick jag syn på namnet Berlinchen på denna karta. Vi tyckte att det lät lustigt, så vi bestämde oss för att åka dit. Berlinchen heter på polska Barlinek och den lilla staden ligger rakt öster om Schwedt och rakt söder om Stargard, bara obetydligt sydöstligare.

Ja, så kan man också välja sin resrutt och det visade sig att vi i det här fallet träffat ett lyckligt val. Barlinek/Berlinchen är ett riktigt smycke – i alla fall i solsken – och ”mittpärlan” i detta smycke är det lilla hotellet vid sjön. Här levde vi gott.


blick från balkongen


Hotel Barlinek


promenad utmed stadsmuren


Jezioro Barlineckie/ Nipperwitzsee i morgonljus

2 kommentarer till “Barlinek – Berlinchen”

  1. Välkommen tillbaka under pausträdet, Bodil!
    Det är med stor glädje jag tar del av dina texter och bilder från ännu en resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *