Reklamens plats
eller
Hur man bygger upp en tidningssida

Rent principiellt har jag inget att invända emot att reklam finns, men det kan bli för mycket och ofta är reklamen onödigt klumpig och påträngande. Inte minst är det betydelsefullt var reklam placeras ut. Ta en titt på tidningsuppslaget här intill:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

7 kommentarer till “Reklamens plats
eller
Hur man bygger upp en tidningssida”

  1. Bodil, detta är ett mycket bra exempel.
    För en tid sedan fick jag erfara något liknande, fast ännu värre. Det var kanal 9 på tv som visade en film där kvinnan i en familj gled allt längre ner i alkoholism. Filmen skildrar familjens kamp för att få henne nykter. På tv9 har man ganska många pauser, och i varje paus visade man reklam för vin! Det var så upprörande att jag faktiskt skrev till tv-bolaget. De svarade att ”olyckan redan är skedd” och att mängden alkoholreklam i kanalen var så liten att den var försumbar. För den alkoholist som tittade på filmen gavs det minst 15 aptitretare för den vackert rinnande rödvinet i reklamen. Så ser det ut. Det är både stötande och svårbegripligt.

  2. Ja, och här hånas familjen i den mögliga lägenheten av det luftiga glassiga poggenpohl-köket. Extra fånigt och sjukt blir det av den lilla texten direkt under: ”Konflikter kräver perspektiv. Du får dem i SvD.”

  3. Mm, jag har tänkt något liknande, men har väl sällan eller aldrig sett ett så grovt felsteg – både bilden och Svd:s egen reklamtext under. Jag har också tänkt på att det i kvällstidningarna kan bli skärande kontraster mellan innehållet – någon som skriver lovvärt och hedersamt tvingas dela uppslag med en artikel om … ja, något ytterst vulgärt eller obscent …
    Jag är väldigt sällan med i tidningen: bojkottas totalt av Jönköpings-Posten, trots att jag har skrivit en del i Svd, men jag hade en text på kultursidan häromåret, intill en artikel om Hjalmar Söderberg, och att få vara på bild på samma uppslag som min enda idol bland sv. förf. var inget annat än en stor glädje …

  4. Varför bojkottas du av Jönköpings-Posten?

    Ja, det låter fint att vara på samma uppslag som Hjalmar Söderberg.

Kommentera