Bokmässan 2008 – förlaget perenn

Det lilla bokförlaget perenn, som har sin tyngdpunkt i litteratur från Central- och Östeuropa, är ett av de mer intressanta bland de yngre svenska småförlagen. Det är ingen lätt väg förläggaren Per Nilson går, men han vet vad han kämpar för. Under årets bokmässa gjorde han ett framträdande vid ett minseminarium tillsammans med Wolfgang Malik från Österrikecentrum. De samtalade om den österrikiske essäisten Karl-Markus Gauß’ bok ”De döende européerna”, som för några månader sedan kom ut i Per Nilsons översättning på perenn.

PN + WM

WM + PN

Boken handlar om fem europeiska minoritetsspillror, om sefarderna i Sarajevo, om gottscheetyskarna, om arberesherna, om sorberna och om arumänerna. Jag har tidigare skrivit om tre av kapitlen i boken här: om gottscheetyskarna, sefarderna och arumänerna.

Förlaget hade också en monter under mässan:

monter

Och här kan ni se eller i alla fall ana vilka böcker som Per Nilson givit ut hittills:

böcker 1

böcker 2

Här är en länk till förlaget för dem av er som vill titta närmare: perenn

3 kommentarer till “Bokmässan 2008 – förlaget perenn”

  1. Ja, då fattas väl bara ett avsnitt om arberesherna så är sidotexterna kompletta. Kanske skriver jag en sådan text här så småningom.

Kommentera