Vassbotten – Tegelbotten

Här i närheten av Norskens brygga vid Vassbotten tillbringar vi en stund nästan varje dag nu i de här nästan överjordiskt härliga försommardagarna. Sedan en liten tid är nyponbuskarna i hagarna på vägen till vattnet och nere vid strandkanten fulla av skära rosor.

ros
blick mot norr, där strax om vasshörnet den riktiga Vänern tar vid

Den här stranden är ”fridlyst” på sitt eget sätt. Från det gamla tegelbrukets tid är botten full av tegelskärvor och det är inte många som tycker att det är mödan värt att gå i vattnet här och från bryggan går det inte att dyka, det är för grunt.

tegel

Men för en hund är tegelskärvor inget hinder och inte för mig heller egentligen.

Londi

5 kommentarer till “Vassbotten – Tegelbotten”

  1. Ja… det är ett fantastiskt väder, knappt så man kan tro att det är sant. Igår tog jag mina första dopp (i Sverige) i Delsjön – smockat med folk. Jag badade fem gånger, och två gånger simmade jag ut en bra bit med mitt badsällskap, som varje badtur gjorde två jättetuffa säldyk, direkt efter varandra. Jag klappade också en förtjusande, nybadad golden. Magpälsen hade ”förlängts” så att den släpade i marken. En annan stor, brun och muskulös hund med enormt huvud var lite rädd för vattnet, men plumsade till slut i…

  2. Är detta försommar ? Eijderungarna har vuxit sig rätt stora – i morse seglade 4 mammor med 14 barn förbi vår brygga. Ja, denna brygga har vi nästan alltid för oss själva, när vi kastar oss i det något isiga havsvattnet tidigt på morgonen. Även här blommar nyponrosorna och de röda och vita Getterörosornas doft är underbar.Men näktergalen hörs inte mera.

  3. Åh, vilka härliga bilder! Jag får så extremt stor lust att lämna böckerna här och sätter mig på nästa tåget och åker norrut! Här är det bara varmt och nästan för torrt. Sommaren är inte lika fin i storstaden. Men om två veckor ska jag åka till Töreboda och bada ordentligt, kanske även med 2 snälla hundar.

  4. Töreboda? Det låter originellt som plats för en badsemester. Hoppas det blir riktigt fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *