Berlinbilder

Ja, "Berlinbilder" är kanske ett alltför vitt begrepp för det som kommer här. ”Bilder från Prenzlauer Berg” skulle man kunna kalla det eller ”Bilder från sydänden av Prenzlauer Berg”, fast någon bild skulle kanske smita utanför både den ena och den andra av dessa definitioner, så rubriken får vara kvar.

tvåfärgat hus

Kulturbrauerei
Kulturbrauerei

ansikten

hotellet
blick ut mot Greifswalder Straße

svartvitt

ruin
tro det eller ej, men den här ruinen är bebodd och det alls inte på något fattigt sätt

park
Volkspark Friedrichshain

Fernsehturm
symboll

4 kommentarer till “Berlinbilder”

 1. Ja, Bodil, intressanta Berlinbilder.

  Och jag kan bevittna, att i den här ruinen verkligen bor människor! Det fanns ljus i fönstren och man kunde se fina bokhyllor och en gitarr på väggen…

  Men var tog du bilden med de två män? På hotellet?

 2. Hej Keri,

  egentligen såg väl ruinhuset mer suggestivt ut på kvällen med de lysande fönstren i mörkret, men det hade nog inte synts så värst bra på foto.

  Bilden på de två männen är fusk. Jag fotograferade en bild på väggen i hotellets frukostrum. Hotel Greifswald är ju eller har varit ett slags konstnärshotell och väggarna är tapetserade med bilder på folk som bott där. Just den här bilden tycker jag särskilt mycket om. Jag tänker bland annat på Karl Valentin när jag tittar på den.

 3. Hej Bodil, grunnar på den första bilden, den påminner om Vilnius, rätt schyssta (halv)gamla byggnader och dessa myriader av bilar framför… Portalen som verkar tappat sin anknytning (på bild fem), sånt brinner jag för, vad fanns där? Tillhör den den inte fullt så övergivna byggnaden på nästa bild? Och så river man PdR… Na ja, Berlin är väl alltid i rörelse. Min salig far, som föddes här för hundratvå år sedan (med det osannolika personnumret 050505), vad hade han tänkt? Hade han känt igen sig?
  Och à propos bron Dk-De, så kommer den troligtvis inte vara färdig förrän kring 2017, ungefär åtta år senare kommer Tu med i EU, så det blir hektiskt nu…;

 4. Hej Michael,
  tyvärr har jag ett ganska vimsigt lokalsinne, men jag kan säga att alla bilderna (utom den på Fernsehturm) är tagna i närheten av korsningen mellan Greifswalder Straße och Marienburger Straße/Hufelandstraße eller sagt på ett annat sätt mellan Volkspark Friedrichshain och Kollwitzplatz. Den översta vackert tvåfärgade byggnaden befinner sig nog i riktning mot Kollwitzplatz från Greifswalder Straße. Den ensamma portalen finns strax intill, liksom bakom, Greifswalder Straße åt Friedrichshain till och den skenbart övergivna byggnaden står kanske 30 meter därifrån – möjligen hängde de ihop en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *