Blick från Farø

Jag börjar med en bild från hemvägen från Berlin, Frankfurt/Oder och Słubice – gårdagkvällens blick från Farø tillbaka söderut mot Falster. Egentligen är det konstigt att jag tänker så sällan på den här fascinerande danska övärlden. Det är en värld i miniatyr, men ändå en storslagen värld – himmel och hav och tunna landremsor som känns lockande – ”här kunde man bo, här kunde man gå” – när blicken får glida över gårdarna, fälten och träddungarna där.

bro

3 kommentarer till “Blick från Farø”

 1. Välkommen hem!
  Faröbron… Har åkt över den ett par dussin gånger i sommar – och pratat om den och bron alldeles intill. Den intill kallas för Spegeöbron, eftersom den är så smal, att chaufförer av bussar och lastbilar fick välja om de skulle slita av sidospegeln eller en navkapsel när de fick möte. Numera finns förstås Faröbron mellan Själand och Lolland, med Farö i mitten naturligtvis. Det är vackert där ute. Så synd att man stressar mot färjan i Rödby eller terminalen i Malmö när man far över den. Om några år finns en bro mellan Rödby och Puttgarden. Danskarna vill ha den, inte tyskarna…

 2. Välkommen tillbaka, Bodil! 🙂

  Den danske solnedgången ser vackert ut. Hur solen kikar igenom bron… Och nu blir jag nyfiken vad du berättar om Frankfurt/Oder och Słubice.

  Lycka till med de tjocka italienska böckerna – och hälsa Londi!

  Keri

 3. Tack Marita,
  där fick jag – och en del andra – veta lite mer om den här bron och andra existerande eller framtida broar i området.

  Hej Keri,
  tack för senast, får jag väl säga så där riktigt helsvenskt. Om inte annat så blir det en del bilder från Frankfurt/Oder och Słubice. Så mycket text blir det kanske inte, eftersom jag måste nöta vidare på de tjocka italienska böckerna.

Kommentera