Aus Schaufenstern starren Mustermenschen

![AR](/wp-content/PICT1/PICT1271_02.jpg @alignleft)Nyss när jag strövade omkring på Hannovers gator i Altstadt och längs floden Leine tänkte jag ibland på den vitryske författaren Ales Razanaus dikter i ”Hannoversche Punktierungen”(Razanau skrev diktsamlingen under sin tid som Hannah Arendt-stipendiat i Hannover). Och här sitter jag nu hemma vid mitt köksbord igen och har bläddrat fram ett par dikter i samlingen som jag tycker särskilt mycket om:docka

Ich schlendere durch Straßen
im Dämmerlicht.
Aus Schaufenstern
starren Mustermenschen.

docka

Ein Boot im Fluß:
eine Hälfte gespiegelt,
die andere im Spiegel selbst.

Kuppel

Bis zum bitteren Ende,
haben sie einander geschworen
zusammenzuhalten?!
Die Ziegel
des alten Gebäudes.

Mauer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *