Två dikter av Jacques Werup

![dikt](/wp-content/082423.jpg @alignright)Jag dröjer mig kvar lite vid gårdagens funderingar över tiden och glömskan, fast idag tar tanken en lite kroppsligare eller sensuellare väg. Jag har just läst Jacques Werups ”48 dikter från Österlen” igen och väljer ut två bland dem.

Vem ska förställa dig, Jacques, när tiden har gått? tänker jag vid slutet av den andra. Förresten – de här dikterna ska nog egentligen sjungas:

Amoroso

Ett milt regn
av grön musik
genom askens krona.
Med matjord på händerna
tar vi hastigt
av varandra byxorna.
Nu skall vi skörda.

Otro

Vem skall föreställa
din kropp? Vem blir
blott ett mjukt hölje,
en behållare tömd
på ord och idéer?
Vem skall jag lämna
i bleka gryningen,
fri att undslippa?
I vems gestalt
skall jag åter älska
dig, Kristina?

Jacques

Ett svar på ”Två dikter av Jacques Werup”

  1. Ja, de blev vackert tonsatta, tillsammans med många andra dikter. De ingick dessutom i radioprogram som jag hörde på P1. Det första programmet hette Brev i natten (med musik av Rolf Sersam), det andra hette Kärlek mellan krigen. Jag minns fortfarande de flesta av melodierna. Finns inspelade, på nätet.
    Kanske blir det nyutgivningar nu – så funkar det ju ofta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *