Svensk midsommar vid Bundek

Igår var det svensk midsommar vid den lilla sjön Bundek (en annan av Savas korvsjöar, gissar jag). Vi gick över bron över floden i seneftermiddagshettan, Draženka, Buba, Londi och jag och det var skönt att komma under träden på andra sidan. I Bundek får inte hundar bada, varken på människosidan eller på anksidan, men Londi tjuvbadade lite ändå och Buba fuktade tassarna.

Och så gick vi till festplatsen, där man just höll på att pryda midsommarstången med stora färgglada blommor, både äkta och av något annat:

Höjdpunkten var när en grupp svenskstudenter sjöng svenska sommarsånger från ett litet podium. Här sjunger de ”Uti vår hage”:

Sedan satt vi och drack öl och pratade med den ena och den andra och Draženka fixade köttrester åt hundarna. Vid solnedgången var luften ljum och behaglig och vi gick i sakta mak hemåt längs flodbanken.

Och de sista solstrålarna färgade Savas vida vatten.

5 kommentarer till “Svensk midsommar vid Bundek”

  1. Nu måste jag faktiskt använda epitetet ”gulligt” för en gång skull.
    Vackert också, här bara blåser och regnar det.

  2. Jag förmodar att du inte syftar på Sava med ”gullig”. I alla fall var det en väldigt fin kväll: vacker sång, trevliga människor och en skön promenad (hemvägen menar jag då, ditvägen var lite i hetaste laget för det finns ingen skugga på bron).

  3. Jo, sånggruppens framträdande var förstås kvällens höjdpunkt. Och jämför jag med vad svenska studenter gör extra utanför undervisningen, så finns det allt mycket mer av frivilliga egna initiativ här och dessutom blir det väldigt bra: Lucia, midsommar och nu så småningom också en teatergrupp. Även om studierna är intensiva och tar mycket tid, så finns det ändå energi över till sådant här.

    PS Buba lyckades fånga lite av kvällssolen i sin ryggpäls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *