Vukovar-dagen igen

De senaste dagarna har lyktor ställts ut längs Vukovarska igen precis som förra året. Igår var själva årsdagen för slaget vid Vukovar och det har nu gått 20 år. Några av mina studenter från Slavonien kom inte till gårdagens lektioner. De hade åkt hem till släkten för att högtidlighålla dagen och tillsammans minnas offren för massakern.

Londi och jag gick vår kvällsrunda utmed Vukovarska för att jag ville titta på lyktraderna. Det var ganska ödsligt ute, bara då och då strömmade det förbi en grupp bilar som just släppts förbi trafikljusen. Stod lyktorna lite glesare i år än förra året eller var det inbillning? Eller stod de kanske tätare vid en annan del av den långa långa gatan?

°°

PS Salongen har en ny text.

2 kommentarer till “Vukovar-dagen igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *