Lördagsmorgon

När jag lutade mig ut genom fönstret någon gång mellan sju och åtta den här morgonen kände jag att det kommer att bli en varm dag. Fast kanske bryts värmen av med åskregn. Eftersom det är lördag gick Londi och jag, efter en sväng genom småhuskvarteret här bredvid, till parkeringsplatsen utanför den lite större livsmedelsaffären Union. Där säljer en ung man grönsaker och lite annat från sin lastbil varje lördag. Han har ett mycket begränsat urval, men nästan allt är hemodlat eller hemproducerat.


snart är alla uteplatser här klädda i ett virrvarr av vinrankor


Londi är rätt svårfotograferad, eftersom hon tycker att det är något skumt med kameran


”Goran”, ett av kvarterets många små kaféer

Jag köpte färsklök, färskpotatis, blomkål, purjolök och kiselo vrhnje (sur grädde).

5 kommentarer till “Lördagsmorgon”

 1. Härligt att få följa med dig på en liten promenad denna lördagmorgon.
  Försäljaren på din bild får mig att minnas en marknad i Estland. En handlare hade bagageutrymmet på sin gamla skruttiga personbil fullt med små söta griskultingar.

  Jag blir glad av att se Londi ute igen.
  Önskar dig en fin helg, Bodil.

 2. Godmorgon Marlena (om detta nu fortfarande kan räknas som morgon),
  jag handlar regelbundet från den här lilla lastbilen, dels för att den unge mannen har bra saker, dels för att det känns trevligt att handla så här. Och Londi travar på nästan som vanligt och hon passar som vanligt på att leta efter bröd i buskarna och så hälsar hon på så många hon kan.

  PS Om du tittar på den övre Londi-bilden ser du nog ett litet ljust ställe på ena bakbenet. Där blev hon rakad inför det ena blodprovet. Hon har ett likadant märke på det andra benet. De båda märkena är perfekt symmetriskt placerade.

 3. .. för att inte störa hennes skönhet. Men tror du inte det kan finnas såna där fästingar i buskarna?

 4. Jo, fästingar kan säkert finnas där också, så jag kollar henne noga noga efter varje runda och borstar henne. Och så har hon både fästingshalsband och droppar nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *