Bananplantor vid Lopudska i början av maj

Under min tid här har jag bland annat försökt följa bananplantornas faser vid min granngata Lopudska. Under hösten medan grönskan ännu levde här – det var långt in i november – såg de ut så här: Se bild tre. I början av december gjorde vintern sitt första besök och förvandlande i ett nu bananplantorna till gamla regnrockar. Nästa utvecklingssteg blev den hemlighetsfulla nyårsgruppen som vi fantiserade ganska livligt kring. Sedan hände ingenting till någon gång i april, då det började sticka upp tjocka skott ur marken och bananstubbarna. Nu växer de med girig fart, så jag försökte under morgonen springa i fatt dem med kameran. Lite suddigt blev det, men man ser väl ändå vad som är på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *