Vad är det med vänstern?

Fortfarande ser jag mycket få från vänstern – ju längre ut desto färre , verkar det som – som uttrycker en verklig vilja att hjälpa Ukraina militärt. Man mumlar om att man inte tycker att putin är bra, men stoppar sedan hellre in något om SD:s föregivna putinism än något som på allvar uttrycker stöd för Ukraina och avsky för ryssarnas framfart i landet. Mumlet innehåller ofta något som ska avleda uppmärksamheten från själva kärnan. Man säger till exempel: ”Det råder en viss legitim rädsla för ryska kärnvapen. Putin är för närvarande lika rationell som Trump på slutet.” Eller: ”Vi måste kämpa för fred, inte för ännu mer vapen till Ukraina.” Och så vidare. Denna ljumma hycklande sörja! Denna eländiga feghet!

Om man nu kan säga att putin är opålitlig och irrationell, hur kan man då tycka att man ska förhandla med honom eller någon ur hans anhang? Om man tror att putin kan ta till kärnvapen och samtidigt säger att han är irrationell, varför låtsas man att han skulle vara rationell just när det gäller att använda kärnvapen? Varför hittar man på att det skulle finnas något normalt orsak-verkan-förhållande i hur putin eller ryssarna agerar när det gäller just detta?

Ser inte vänstern att det inte finns någon fredlig väg i det här? Varför ser man inte att ryssarna dag för dag angriper civila mål, genomför terrorbombningar, mördar barn, sliter armar och ben av ukrainare bara för att de är ukrainare? Hur kan man tro – eller låtsas man bara tro detta? – att det går att komma överens med en terroriststat som bara har förstörelse och förintelse på sitt program? Varför ser man inte att det bara är våld som hjälper mot ryssarna i Ukraina?

Ner med Ryssland! Krossa det ryska imperiet! Befria de ryskockuperade områdena i Europa och Asien!

Slava Ukraini! Herojam slava! Do peremohi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *