EU – fisken stinker från huvudet

Jag ser något hända med eller i EU och jag tänker på löken som ju ruttnar inifrån eller på fisken som ju ”stinker från huvudet”. EU:s mitt infekteras just nu av ett virus som i sitt inre döljer idén ”pacifister för folkmord” under det halkiga höljet ”peace in our time”. Inte minst Macron är ute på en slirig väg och han har bland annat sagt att Ukraina inte kan bli en fullvärdig EU-medlem på årtionden och att han föreslår ett slags ”EU-light” för vissa länder, bland andra Ukraina och Serbien. Förövarens betjänt och offret för det avskyvärda angreppen ska ”samsas” i en grupp! Och – ännu värre – nu när Ukraina är på väg att rädda sig ur dödens käftar vill Macron ha eldupphör genast för att inte ”förödmjuka” Ryssland, eftersom det då kan ”bli” farligt.

Macron vill alltså ge Krym och Donbas till Ryssland för att Ryssland inte ska ”förödmjukas”. Jag har ett bättre förslag: Ge Korsika och de baskiska provinserna (här finns ju en viss separatism, kanske kan vi elda på den lite?) till Ryssland! Då blir Ryssland nog nöjt. (Till Scholz föreslår jag att han återtar Königsberg för Tysklands räkning och gör det till en demilitariserad zon, men det är ett annat projekt.)

Slava Ukraini!

2 kommentarer till “EU – fisken stinker från huvudet”

  1. Tänk om en enda morgontidning i Svea Rike hade förmått peka på och analysera dessa fakta. Det är något skandalöst som pågår i franska maktkretsar, säkert också i de tyska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *