Serbien får inte släppas in i EU!

Radovan Karadžić är dömd för folkmord och brott mot mänskligheten. Han avtjänar sitt 40-åriga fängelsestraff i England. Från fängelset uppträder denne serbiske krigsförbrytare numera som kommentator av Rysslands krig i Ukraina. Det är hans nya kriminella ”karriär” för han kommenterar kriget på äkta krigsförbrytarsätt. Mottagare av hans texter är Večernje novosti, en av Serbiens större tidningar.

Ofta dyker han upp på tidningens första sida, här med en text på temat ”Kan världen överleva utan värdighet?” (Fantastiskt att en krigsförbrytare ska lära oss vad värdighet är.) I den får vi veta att Natos anfall på Serbien var en förberedelse för det som organisationen gör i Ukraina idag. Han skriver att ”Natos blodiga expansion österut, liksom kriget som Nato skapade i ex-Jugoslavien har som mål att förstöra den ’ortodoxa världen’. Det är en rasism som den som judarna utsattes för”. ”Den ortodoxa världen” är alltså Ryssland och Serbien. Detta vill alltså en dömd krigsförbrytare lära oss. Och detta publiceras i en stor tidning i Serbien, en tidning som är i regeringens eller kanske snarare direkt i Vučićs hand.

Vad kan vi då lära oss av detta? Framför allt annat: VI FÅR INTE SLÄPPA IN SERBIEN I EU! Jag läser att Macron nu är ute på en slirig väg och han har bland annat sagt att Ukraina inte kan bli EU-medlem på länge och att han föreslår ett slags ”EU-light” för vissa länder, bland andra Ukraina och Serbien. Förövarens betjänt och offret för det avskyvärda angreppen ska ”samsas” i en grupp. Detta är så galet att man endast kan svara med ett ramaskri som ljuder över hela jorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *