I Brno den 24.2 2020

Jag letar mig vidare genom dagarna i Brno förra året. Minnesbilderna är ömsom övertydliga ömsom suddiga. Renés lägenhet minns jag förstås väl för alla timmarna som jag vistades där. Alla saker och papper vi gick igenom, alla frukostarna vi åt där, nätterna vi sov där.

Det är så underligt att tänka sig att nu någon/några helt främmande bor där. Eller kanske inte. Helt säkert kommer jag aldrig mer sätta min fot där.

När jag nyss ”bläddrade” i mobilen hittade jag några bilder från kvällen. Jag tror att jag skulle kunna hitta till restaurangen med baren ovanför, men jag minns inget namn. Gatan vet jag nog hur den löper och kanske skulle jag kunna hitta den på en stadsplan, men jag försöker. I alla fall gick vi tillsammans med några av Renés vänner upp från restaurangen till nästa våning. Vacker byggnad verkar det som. Tänker plötsligt på Bosnien.

Och så gick vi upp på takterrassen. Jag anar Federico och Rudolf i dunklet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *