en dag på den halländska landsbygden

Dagen har rört sig i en spännande halvcirkel eller kanske i en cirkel, om man vill. Nilla kom med bilen och vi for till Långås marknad, där vi strövade omkring bland stånden, balans människorna och hundarna en god stund. Vi köpte rapshonung och några småsaker, innan vi fick nog. Sedan hade Nilla ett nytt mål någonstans inte så långt därifrån, där man kunde köpa självplockade blommor. Nilla plockade och Miki och jag kastade långa blickar över landskapet. Miki var väl mest intresserad av något att jaga och jag väl mest av att dyka in i landskapet och söka dess former. Jag såg på sjöns rand genom det gröna av fält och skogar och ängar.

1IMG_7214

Sedan blev vi hungriga och for till Strömma Farm Lodge och smörgåsar med ägg och bacon och tittade ner i det forsande vattnet.

2IMG_7219

Efter det ville vi bada och vi funderade över olika sjöar, men till sist bestämde vi oss för havet vid Träslövsläge. Vi valde en plätt i sanden som fick bli vår plats. Sedan badade Nilla och när hon kom upp och tog tag i Mikis koppel gick jag i. Det är en makalöst långgrund strand. Till slut tror man att det är uppförsbacke till Danmark. Men ja, jag simmade ändå några tag.

3IMG_7223

Och när vi sedan kom tillbaka till Höbacken föll Miki och jag i djup sömn inför nästa tur som gick till Axel och Lotta i Bua.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *