Vad ögat ser

Nästan varje gång när jag kommer upp från en simtur i Bundek förvånas jag över hur långt jag ser mellan träden – mellan platanerna och popplarna och tallarna. Jag ser över Sava, över staden och bort till Medvednica. Och det märkligaste är hur tydligt jag ser domkyrkotornen.

1IMG_3105

Bilderna jag tar klarar aldrig att visa hur väl jag ser dessa båda torn. Min blick liksom drar dem genom luften och in bland träden i dungarna runt Bundek. Eller så är luften extra tunn just mellan tornen och mig.

Utifrån denna – återkommande – upplevelse går det att tänka vindlande tankar kring avstånden, den mänskliga synen och de bilder som kan projiceras på den inre huvudduken.

2 kommentarer till “Vad ögat ser”

  1. Förmodligen alldeles välkänt för dig men om inte:
    Am Fluss av Esther Kinsky. Sen är det inte helt fel att varva med Kerstin Strandbergs ” Skura ut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *