Vid Bundek med Miki

Vi smet iväg till Bundek idag, Miki och jag. Någon gång måste han ju testa den närmaste korvsjön också och vädret var så där lagom varmt så det blev inte tungt att gå längs nasip. Solen sken på oss men brände inte och Miki trippade på rätt snabbt. Jag tittade efter hägrar vid Sava och en såg jag faktiskt, även om man höll på att slå gräset på strandängarna. Vi gled ner från nasip och så gick vi under de höga popplarna och strax var vi framme vid sjön. Jag spanade efter skyltar med hundförbud och fick snart syn på en. Det växlar från år till år. Men inga badvakter i tornet. Vi gick bort mot bron som delar Bundek i en mer mondän och en lite sumpig eller naturlig del.

1IMG_1801

2IMG_1800

Jag bestämde att vi skulle vara på gränsen strax intill eller snett under bron. Och så hoppade jag i och Miki följde mig halvt motvilligt och stannade med vattnet till ”knäna” och så plötsligt gjorde han en tvärvändning och försvann i hög fart uppför backen. Jag ropade lite men fortsatte att simma. Han kommer tillbaka, tänkte jag. Och det gjorde han. Ett svart ulligt klot for nedför backen och nästan ut i vattnet, men bara nästan. Och så fortsatte det ett bra tag till. Spännande för oss men sannolikt inte för er. Efter badet vilade vi under ett plommonträd som då och då släppte ner ett moget plommon.

3IMG_1812

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *