Miki och hans brnjica

Mitt huvud är fullt av olika resplaner, mer eller mindre närliggande i tiden. I övermorgon åker jag till Sarajevo och Miki ska bo hos Vesna, så det håller jag på och förbereder, det är ju första gången jag lämnar hos någon annan, men å andra sidan vet jag att Miki och Vesna trivs ihop. Så, nej, ingen oro. Helgen därpå åker jag till Trieste och Miki stannar här, troligen hos Vesna, annars kan nog Toma. Och sedan gör jag kanske en liten ”övningsresa” med Miki inför den stora tågresan ända upp till Sverige: Någonstans efter mitten av juli ska vi påbörja den, hur lång tid den kommer att ta vet ingen. Och idag har vi inlett förberedelserna för den med att köpa en ”brnjica” (munkorg) på Pet Centar. Provningen blev ett litet äventyr. Den första var för stor, så den skakade han kvickt av sig. Den andra var för töjbar, så den vred han sig ur och började dessutom tugga på den till min och expeditens förskräckelse. Den tredje satt kvar en liten stund, kanske 30-40 sekunder, men sedan rev han av sig den med framtassarna. Sedan fanns det inga fler i närheten av hans storlek, så jag valde den tredje. Och nu har vi tränat lite här hemma. Jag har tränat på att få den att stanna kvar och Miki har tränat på att slita av sig den. Man kan väl säga att Miki utgick med segern, fast lite skyldig ser han kanske ut. Eller bara lurig?

1IMG_1820

2IMG_1821

3IMG_1823

2 kommentarer till “Miki och hans brnjica”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *