renässans för Venus von Willendorf

Genom några av mina vänner på facebook har jag – antagligen med den eftersläpning som är typisk för mig – fått veta att Venus von Willendorf just nu upplever en renässans. Den förhistoria figurinen har plötsligt fått liv genom att några prydister på facebooks sedlighetsavdelning har utsett henne till farlig sexsymbol och förbjuden frukt för världens folk eller ja, låt oss vara måttfulla, världens facebookanvändare. Jag undrar om det hela är ett skämt, men det verkar inte så och detta gör naturligtvis skämtet ännu roligare.

Idag när Đurđica och jag var i den inhägnade lekparken för att låta Hajdi och Miki springa fria, såg jag äntligen vad den stora ”snögubben” en liten bit från stängslet mot Vukovarska föreställer. Dagarna innan hade vinden blåst för isigt för att jag skulle ha haft någon lust att titta närmare på något alls. Nu såg jag Venus von Willendorf som snöjätte och hundarna rusade i vild galopp runt henne.

1IMG_0331

2IMG_0332

3IMG_0334

2 kommentarer till “renässans för Venus von Willendorf”

  1. Haha. Så underbart! Dagens treat. Som så ofta med den här blogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *