Miki åker ut i hallen

Idag har jag nog tråkat ut Miki, för jag har inte riktigt räckt till för honom, så nu ska jag tråka ut er lite också. När jag kom hem efter dagens lektioner var jag rätt trött och dagens tredje hundrunda blev inte tillräckligt lång eller rolig för Miki, det märkte jag när vi kom in sedan. Han hoppade omkring och försökte slita ner allt som stack ut på något sätt från hyllor, stolar och bord. Och så bet han mig i fötterna, när jag försökte gå igenom några studenttexter och efter en stund fick jag nog och han åkte ut i hallen och hamnade bakom en stängd dörr. Efter kanske en kvart släppte jag ut eller in honom igen och bland det första – nej, inte det allra första, först visade han sig lite lagom skamsen under ett tiotal sekunder – han gjorde var att hoppa på mig och bita mig lekfullt i händerna och sedan i fötterna. Jag försökte förklara för honom att jag måste arbeta, men ville inte förstå, så det blev hallen igen. Arresten varade i en kvart och sedan öppnade jag dörren och nu tyckte han det var klokast att inte hoppa och bitas. En liten stund senare gick vi som belöning till Miki en ordentlig eller i alla fall ganska ordentlig snöpromenad och han träffade någon mindre hund som han hälsade på och så fick han springa och hämta pinnar i ett till hälften inhägnat område nedanför platsen där Rapska mynnar ut i Folnegovićeva. Och så hem igen och nu belönade jag mig med en lur på soffan och Miki accepterade och la sig vid fotändan och såg fin ut.

1IMG_0315

Och nu har vi ätit och jag har skrivit och förberett lite saker, Miki har åkt ut i hallen en gång till, men han kom tillbaka lugn. Så nu är det strax dags för dagens femte snörunda. Jag måste hitta några bättre pinnar än dem jag hade under eftermiddagen. Helst någon rejäl käpp, så att Miki får något att släpa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *