Company’s Garden

Härom dagen åkte Rudolf och jag till Company’s Garden för att vandra runt lite, titta efter ekorrar och äta lunch i parkens uteservering. Jag har läst att parken grundlades i mitten av 1600-talet av de första europeiska bosättarna.

1IMG_9271

Parken är lummig och behaglig med många spännande för mig till största delen okända träd och under och bland dem mötte vi många festligt klädda människor. En hel del av träden är mycket stora och kommer från avlägsna trakter. Här sitter Rudolf på rötterna till ett träd av det slag som Buddha en gång fick sin första uppenbarelse under. Vi funderade ett slag på det och sedan pratade vi lite om Hermann Hesses Siddhartha.

2IMG_9272

Så kom vi till Desmond Tutus båge, en spännande konstruktion av trä, som placerats där nyligen till Tutus ära. Vi gick igenom den och pratade lite om Tutu.

3IMG_9273

Parken var inte överfull men överallt kom och gick grupper av människor, ofta barnfamiljer. Många låg eller halvlåg i gräset och åt, vilade och pratade. Och bortom parken kunde man på många ställen se de där märkligt formade bergen. Ja, jag vet: berg är nästan alltid märkligt formade.

4IMG_9277

På ett ställe pågick fotografering av ett guldklätt brudpar med deras pastellfärgade följe. Jag gled in bakom en fiskdamm med höga växter och tog en bild som inte blev riktigt som jag tänkt mig.

5IMG_9279

Till Rudolfs besvikelse träffade vi nästan inga ekorrar. Han hade köpt jordnötter åt dem, men lyckades bara dela ut en enda nöt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *