Fotopromenad utmed Savska

Under långa tider rör jag mig envist i precis samma delar av staden, men igår avvek jag lite från mitt mönster, eftersom jag hade en lektion i kroatiska – den första på fyra år – förlagd till Krivi put, en ”Biergarten” vid Savska. Jag kom lite för tidigt till mötesplatsen, så jag gick ett stycke in mot centrum längs Savska i solskenet. Framför det stora konstmuseet Mimara blommar just nu en härlig magnolia, så där stannade jag upp:

bild1-6

När jag sedan stod mitt för Mimara vände jag kameran mot husraden på andra sidan Klaićeva, som för övrigt var Danielas gata, när hon bodde här. Något med cykelvägens sväng och huset med det röda tegeltaket lockade mig.

bild2-6

Jag gick upp till punkten där Savska blir till Frankopanska och fyrade av en bild. Någonstans utmed den gatan ligger förresten den svenska ambassaden.

bild3-6

Hela tiden medan jag gick hade jag HNK, Hrvatsko narodno kazalište, till höger om mig. Men så vände jag neråt igen och då hamnade teatern förstås på vänster sida och jag fann en punkt där jag kunde få in hela byggnaden i bilden:

bild4-6

Det är för övrigt här Duilio dansar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *