Festival europske kratke priče – intro

Igår kväll öppnades Festival europske kratke priče (Den europeiska kortprosafestivalen) här i Zagreb. Vi befann oss upp i tornet Zagreb Eye och lyssnade på en liten introduktion av och med några av författarna från årets partnerland Brasilien.


i mitten de tre för fattarna João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca och Ana Paula Maia

Språket var förstås portugisiska och först var det tänkt att allt skulle tolkas till kroatiska, men så fick någon av organisatörerna den vilda idén att det i stället skulle översättas till engelska. Det fanns emellertid ett litet problem – den anlitade tolken kunde portugisiska och kroatiska, men med engelskan var det ”så där”. Följden blev att vi först lyssnade till en lång ordström på portugisiska (som jag delvis kunde tyda). Sedan översattes detta till ”Yes.” eller ”He likes it.”. Det blev på sitt sätt ganska spännande.


Daniela, jag, Soraia, Mario, Maria och Paolo – Nuno vid kameran

Efteråt gick vi runt tornets ”balkong” (det heter inte så) och tittade på den nattliga utsikten:


Trg bana Jelačića uppifrån

Sedan gick vi inte hem utan avrundade kvällen på uppsluppnaste vis i restaurang Boban.

°°

PS Ikväll hoppas jag att få höra några av festivalens kratke priče…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *